The Good Life

  • Christina von Bülow: altosax
  • Søren Kristiansen: piano
  • Jesper Lundgaard: bass
  • Eliot Zigmund: drums

(Switch to English version)

Christina von Bülow, Søren Kristiansen og Jesper Lundgaard har dannet trio siden 2006.

Samarbejdet opstod naturligt i en kærlighed til jazzens rødder og ikke mindst til alle de fine, gamle melodier, som hører denne tradition til. Alle tre musikere har igennem mange år skabt sig et navn både i Danmark såvel som internationalt og regnes blandt Danmarks fineste jazzmusikere.

Christina von Bülow er en af de få musikere, der har haft den unikke chance at modtage  undervisning af Stan Getz, under et ophold i Californien i 1990, året før han døde. Hendes musik er da også tydeligt inspireret af denne og hun er gennem årene blevet berømmet for sit særdeles melodiske og lyriske spil.

Melodisk er også et ord der ofte bliver sat i forbindelse med bassisten Jesper Lundgaard. Jesper er en af de virtuose bassister, som Danmark er blevet kendt for i hele verden. Han bliver således ofte kaldt til, når nogle af jazzens allerstørste navne kommer til Europa. Jesper har spillet med dem alle!

Søren Kristiansen er som Jesper, hvad man vil kalde en sand virtuos, på klaveret. Han kom i en meget ung alder ind i varmen hos de ældste og bedste jazzmusikere i Danmark og med sin inspiration fra pianister som Oscar Peterson og Art Tatum og sit naturlige swing, har han gang på gang betaget lyttere såvel som musikere både i Danmark og rundt omkring i Europa.

Ved denne lejlighed kan man høre trio’en i samspil med en af verdens førende trommeslagere,
Eliot Zigmund. Eliot var i sine yngre dage fast medlem af den legendariske jazz pianist, Bill Evans’ trio og spiller med på flere af de berømte plader fra dennes hånd, som f.eks ‘You must believe in spring’ og ‘Bill Evans og Monica Zetterlund Live’.

Eliot Zigmund har ligeledes spillet med en række af jazzens øvrige store navne, musikere som Stan Getz, Michel Petrucciani, Jim Hall, Benny Golson, Toots Thielemans og Lee Konitz blandt mange andre.

Hans trommespil tager de tre danske musikeres sammenspil op til nye højder, hvor der både er rum for det dybe swing og det mere lyriske, luftige og til tider bevægende i musikken.

I februar 2014 udkom CD’en ‘The Good Life’ (Stunt Records) som er en liveindspilning fra koncerten på Jazzhus Dexter undervejs i kvartettens turne i november 2012.

[audio:goodlife.mp3|titles=The Good Life|artists=Bülow/Kristian/Lundgaard feat. Eliot Zigmund]
Christina von Bülow