Dave Brubeck Tribute

  • Christina von Bülow: altsax
  • Søren Kristiansen: piano
  • Anders Christensen: bas
  • Frands Rifbjerg: trommer

(Switch to English version)

I august 2010 havde vi premiere på en ny spændende kvartet ved 3 koncerter i det ny Montmartre. Projektet var et bestillingsarbejde fra samme sted,  der havde bedt os om at lave en Tribute til Dave Brubeck, med udgangspunkt i hans berømte plade ‘Time Out’ som bl.a. tæller sange som ‘Blue Rondo a la Turk’, ‘Take five’ og ‘Strange Meadowlark’.

Vi tog initiativet op med stor lyst og engagement og gik i gang med at dykke ned i Brubecks mangfoldige arbejde, som udover de nævnte numre også rummer mange andre fine kompositioner fra hans egen hånd, men også specielle arrangementer af jazzstandards.

Koncerterne blev en stor succes både blandt publikum og anmeldere. Med 3 aftener med stor set fulde huse og 2 flotte anmeldelser fornemmede man, at der har været nærmest en sult efter at høre denne musik igen, som i vores tid ellers næsten er glemt bort. For musikerne selv var det også et glædeligt genhør og i nogle tilfælde nyt bekendtskab med nogle fantastiske sange, og en stil der er alt andet museumsmoden, når man bare tager den op med den kærlighed, engagement og respekt den fortjener!

Orkesteret og repetoiret ligger klar og det er vores fornemmelse, at der er et stort publikum derude, der vil glædes over at høre og genhøre denne musik.

Vi håber derfor, der også er klubber og koncertsteder, der har lyst til at åbne dørene for dette lille ‘liebhaver’projekt!

Dave Brubeck Tribute – Take Five (live at Lyngby Jazzclub)

Christina von Bülow