Silhouette

  • Christina von Bülow: altsax
  • Fredrik Lundin: barytonsax
  • Jacob Fischer: guitar
  • Daniel Franck: bas
  • Jeppe Gram: trommer

(Switch to English version)

Christina og Fredrik mødes her omkring kærligheden til den skandinaviske, lyriske melankoli, som man oplever den i den store svenske barytonsaxofonist og komponist Lars Gullins musik.

Orkestret debuterede i efteråret 2008 ved en koncert i København, og dette var faktisk første gang Fredrik Lundin og Christina von Bülow spillede sammen, og det selvom at de begge har været stort set overalt på den danske og europæiske jazzscene i de sidste 20 år, og på trods af et i virkeligheden ret indlysende musikalsk slægtskab.

 

Idéen til Silhouette opstod for nylig, da de to mødtes tilfældigt ved et arrangement, hvor de begge skulle spille: Fredrik stod med sin nys anskaffede baryton og øvede på Gullin-kompositionen Silhouette. Pludselig blandede de smukkeste altsax-linier sig med hans egne, og ind trådte Christina. Hermed fødtes idéen til orkestret Silhouette.

Orkestret medlemmer er en blanding af erfarne kræfter – de to kapelmestre og den helt uforlignelige guitarist Jacob Fischer, og ung energi – de to himmelstormere bassisten Daniel Franck og trommeslageren Jeppe Gram.

Musikken emmer af skandinavisk vemod, og orkestret spiller nogle af Gullins uendeligt smukke sange, men også kompositioner af orkestrets egne medlemmer, musik der, så at sige, opdaterer denne karakteristiske skandinaviske blanding af  folketone og såkaldt cool jazz.

En musik, hvor de smukkeste melodiske snerleblomster skyder frodigt op af en kraftfuld, næringsrig harmonisk muld.

Man kan gå ind på http://www.myspace.com/silhouettejazz, hvis man vil lytte til et par uddrag fra orkestrets debutkoncert.

Recordings

  • ‘Silhouette’ (Stunt, 2011) 
Christina von Bülow